Van den Heuvel Motorsport with 6 cars to Rally van Putten

Van den Heuvel Motorsport will attend the Rally van Putten with 6 cars, 2 brands, 3 nationalities.

With the following drivers:

Jasper van den Heuvel (Mitsubishi EVO X Group N)

Tibor Erdi (Mitsubishi EVO X Group N)

Frits van Eerd (Opel Manta 400)

Alain Foulon (Mitsubishi EVO X Group N)

Rob Marchal (Mitsubishi EVO X Group N)

Marco Schapers (Mitsubishi EVO X Group N)

We are really looking forward to our home-town event on the 18th of April!

Jasper van den Heuvel & Lisestte Bakker won the Tank S rally 2015!

Jasper & Lisette won the Tank S rally with a big advantage on the number two Erik Wevers (Fabia WRC). They got 11 out of 12 fastest stage times and took the maximum amount of points for the Dutch Championship. Round two of the Dutch Championship is on the 18th of April. It's the Rally van Putten, this is our home-town rally around 15 minutes away from our workshop. One stage is even 2 km away from us. This is the industrial area where our workshop is located to. More information on www.rallyvanputten.nl

Winst in Tank S Rally 2014

Van den Heuvel Motorsport slaat dubbelslag in Tank S Rally

Van den Heuvel Motorsport heeft direct toegeslagen tijdens de Tank S Rally, de eerste NK-rally van het seizoen. Jasper van den Heuvel en Harmen Scholtalbers klokten op 15 van de 16 klassementsproeven de snelste tijd met hun Mitsubishi Lancer Evo X. Op ruim 2 minuten verraste de Belgische equipe Claude Bal/Bjorn Deforche met een tweede plaats in de Van Den Heuvel Mitsubishi.

Voor het eerst in jaren stond geen World Rally Car (WRC) aan de start van een NK-rally. De strijd om de winst werd uitgevochten door de talrijke equipes in Groep N rallyauto’s, de categorie voor geoptimaliseerde standaardwagens. Vanaf de openingsproef ontbrandde een hevige strijd tussen zes duo’s in hun Mitsubishi Lancers Evo X.

‘Niets cadeau’

Jasper van den Heuvel nam resoluut de leiding en bleef alle 16 proeven voorop in deze goed bezette rally, die meetelt voor het Rallyclinic Nationaal Nederlands rallykampioenschap en het Open Nederlands Rally kampioenschap. “Toch kregen we absoluut niets cadeau. Door de afwezigheid van de WRC’s waren ineens 6 equipes in staat om te winnen en dat is heel goed voor de sport. Wij zijn alle proeven maximaal gegaan, want de concurrentie was heftig.”

Vooral in de openingsfase vocht de rijder uit Terschuur een secondenduel uit met regerend nationaal Nederlands kampioen Arjen de Koning. De juiste bandenkeuze, de soepele samenwerking met navigator Harmen Scholtalbers en de betrouwbaarheid van de in eigen huis geprepareerde Mitsubishi maakten in de tweede helft van de wedstrijd het verschil.

Winst in thuiswedstrijd

De eclatante zege was extra bijzonder voor Harmen Scholtalbers: de ervaren navigator uit Emmeloord won voor het eerst zijn thuiswedstrijd. “Echt prachtig. Ik heb genoten: van Jasper, van de auto en het teamwork. Alles liep perfect. Als je de dag mag eindigen met het spuiten van champagne, dan is de beloning compleet.”

Op de allerlaatste proef promoveerden Claude Bal en Bjorn Deforche nog naar de tweede plaats, nadat Arjen de Koning stilviel met een technisch probleem. De Belg uit Pittem bekroonde zijn allereerste Tank S Rally bovendien met een imponerende snelste tijd op 
industrieterrein Nagelerweg.

Belgisch succes

“Dit resultaat had ik vooraf nooit verwacht, want dit soort proeven kennen we in België niet. Gaandeweg de dag vond ik steeds meer ritme. Ook dankzij de waardevolle adviezen van Jasper”, duidde de voormalig karter het Belgische succes. De zesde plaats voor de Deense equipe Steen Andersen/Iben Louring maakte de victorie voor Van den Heuvel Motorsport compleet.

Na de Tank S Rally leiden Jasper van den Heuvel en Harmen Scholtalbers het Rallyclinic Nationaal Nederlands rallykampioenschap en gaan Claude Bal en Bjorn Deforche voorop in het Open Nederlands rallykampioenschap.


Uitslag Tank S Rally


1. Jasper van den Heuvel/Harmen Scholtalbers, Mitsubishi Evo X, 1 uur 15 min 17,6 sec
2. Claude Bal/Bjorn Deforche (B), Mitsubishi Evo X, + 2 min 18,6 sec
3. Piet van Hoof/Max Jacobs, Mitsubishi Evo X, + 2 min 44,9 sec
4. Antoine van Ballegooien/Johan Findhammer, Mitsubishi Evo X, + 3 min 14,8 sec
5. Wim Muilwijk/Patrick Lipholt, BMW M3, + 4 min 23,3 sec
6. Steen Andersen/Iben Louring, Mitsubishi Evo X, +